Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


ett stentumlarhjärta

'hur kan jag slipa dina kanter utan att krossa dig när dina kindben och armbågar tumlar runt i mitt hjärta.'

 

Det där med att försöka sig på en omskrivning av något vackert man hört och tro att man därigenom ska göra det till sitt. Vilket löjeaktigt självlurendrejeri. Jag ville skriva dig en dikt om hur vi formar varandra utan att krossas efter att ha hört om hur kantiga axlar och armbågar fångas i någons stentumlarhjärta. Kanske förstod jag inte det väsentliga i dikten. Kanske hörde jag ordet krossas utan att det nämndes. Dikten var vacker, men i min hjärna började den handla om annat. Som det så ofta gör. Saker börjar leva sitt eget liv, mitt eget liv. Och orden jag då fångar var aldrig mina att skrivas från början.

Så; mina ord till dig blir aldrig skrivna. De lever i mig under resten av dagen. Och kanske fångar jag något vackrare än att försöka undgå en stenkross.




Övriga genrer (Kåseri) av kerstin skriver VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-02-05 11:06



Bookmark and Share


    ThomasOberg
Roligt sammanträffande...

Jag har skrivit en sång med samma titel första inspelning 20230204 och låten publiserades på Spotify som demo 4 April 2023.

Ref:
"Det var svårt att hålla om dig denna dagen
Du var så vass, kall och ojämn
Både armbågararna och skulderbladen
Jag vill runda dina kanter i min famn
Göra dig mjuk i mitt stentumlarhjärta
Göra dig mjuk i mitt stentumlarhjärta"
2024-01-12

  Respons VIP
Att hjärtats uppgift är att krossa armar och ben i en process av att tumla fram kärlekens essens ger starka bilder. Förhoppningsvis en process som är mer bildlig än faktiskt praktisk. Starka ord och meningar som skapar eftertanke.
2023-02-06

  Gunnar Hilén VIP
kärleksarbete på slak lina......
2023-02-05

  lodjuret/seglare VIP
Har just läst texten och kommit att tänka på att även om någon vill ha det till att alla 'bröder är bröder' och att 'alla systrar är systrar', så känner sig inte alls Eva som om hon har mycket gemensamt med Evelyn eller Eric skulle känna sig som 'förbrödrad' med Eskil, alls. Vilket väl vore helt naturligt om alla verkligen voro som förälskade tillsammans, och inte alls ville 'flyga varandra i strupen' eller 'hugga varandra i ryggen' så fort någon av dem 'lämnat the building'...
2023-02-05
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP