Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholm VS Sverige

Det snöar i Stockholm denna söndag
Staden slutar aldrig att fascinera mig
Detta urval av människor
Oavsett samhällsklass
Så är Stockholm
Livets mitt
Sverige för många

Snön faller lätt denna söndag
När tåget rullar ut ur centrala
Genom förorter
Syns ett annat land
Ett tyngre Sverige
Snön minskar i intensitet
När dessa små samhällen sveper förbi

Helgens minnesbilder genom pubfönster
Restaurangbord
Människor med både silversked å träslev
Kommersen snurrar på
Av räntor, elpriser
Synes intet

Under frukosten intervjuades en man från norr
Han röjde vägkanten från farliga träd
Han smörjde nog inte kråset på restaurang igår
Han satt med tänd brasa å frun å diskuterade
Mellos startfält med älgfärsbiffar å lingon
Dom älskar sina liv, sin plats
Stockholm en stad
Dom varken vill eller kan förstå

Själv så fascineras jag av storstädernas påverkan
Av oss människor
Livsstil, prioritet, ytlighet

Nu 200 km/h genom landsbygd
Livets tåg
Livets hastighet
Sinom tid
salt vind
Mot min kind




Fri vers (Fri form) av Mfredrik VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-05 13:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mfredrik
Mfredrik VIP