Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VID KLIPPORNA LÄNGST UT

Vid klipporna längst ut mot havet

där mötte hela världen mig

Där såg jag Singapore och Hong Kong

Jag såg Djibouti och Bombay

Min dröm var överväldigande

där jag på saltstänkt klippa stod

Då levde mina frimärksalbum

Då brusade mitt heta blod

 

Jag hänfördes av Bottenhavet

Jag hänförs av det än i dag

Visst är jag gammal nu och grånad

men jag är ännu lika svag

för virvelvinden i mitt inre

när havets romantik tar tag

och sänder minnen i mitt sinne

från Furuvik en sommardag

 

LARZ GUSTAFSSON 5/2 2023

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 70 gånger
Publicerad 2023-02-05 18:20



Bookmark and Share


  Vindsvala VIP
Fantasin flödar vid havet och vågornas brus. Fjärran länder och drömmar blir äventyr. Frimärken är lärorika lektioner om länder och kungadömen.
Fin dikt!
2023-02-05
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP