Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnenas gemenskap

En hel generation av trettiotalare
håller långsamt och omärkligt
på att skriva ut sig
ur de levandes historia

Livsviktiga kärleksgestalter
darrar vid frågorna
vad händer härnäst
hur blev mitt liv

Elefanter som drar sig ur
den stora flockens gemenskap
för att hitta den sista tryggheten
på sjukhus och vårdhem

Era liv ligger så nära mitt
Livet som förälder är snart klar
Kärleken du gav ger fick och får
blir livets viktigaste kvitto

Ligger vägen tillbaka
och vägen framåt
i ett klarnat ljus
eller driver du dimma i sinnet

Hoppas du att ordet förlåt
skall skingra tyngden
kring hjärta och lungor
att chansen till mötet finns kvar

Vem följer dig till den sista boplatsen
Vem sjunger vaggsången
till dem som överlevde kriget
Vem möter dig på andra sidan floden

En hel generation av trettiotalare
håller långsamt och omärkligt
på att skriva in sig
till minnenas gemenskap

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-02-06 02:27



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Bra skrivet och tänkvärt om livets obevekliga (ned?)gång!
Mina barnbarns gammelfarmor dog nyss - nu är det vi som står på tur att gå hädan och bli till minne blott!
2023-02-07

    Lena Staaf VIP
Ja de försvinner men minnena finns kvar, ett tag. Nu är det snart dags för oss 40-talister
2023-02-06

  Anya VIP
Jaa, generation efter generation går vi....men vart? Fint fångar du vandringen.
2023-02-06

  Marita Ohlquist VIP
Ju äldre jag blir desto mer tänker jag på det som var, det som är och hur det skall bli i tiden som är kvar.
2023-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP