Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina händer

 

 

 

Vill leva mitt liv med öppna händer

ge och ta emot

 

men ibland

 knyter jag  händerna i fickorna

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2023-02-06 09:19



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så måste det nog vara. Bra 'bekännelse'.
2023-02-16

  Lehva VIP
Fint att du knyter händerna i fickorna. De som viftar med nävarna i luften skapar oro.
En klok text.
2023-02-09

    Birgersdotter VIP
Ja det är livet...
2023-02-08

  Susen VIP
Klockren! Bra med stora fickor emellanåt.
2023-02-08

  Blomma-Stjärna VIP
Ge och ta emot, det är idealet
och just så bra kan det ofta vara

annars knyt näven
visa stopp:
nej till
att bli utnyttjad!
2023-02-07

  Margit Grell
Det är den öppna handen som räknas
i dina sanna rader.
2023-02-06

    Lena Staaf VIP
Ja ibland måste man! En knuten hand är en bild av frustration och ilska som det är tillåtet att känna. Också en bild av kamp mot ondska och orättvisor.
2023-02-06

  Niliboy
Det gör vi nog alla! Ta bara alla krig och skjutningar!
2023-02-06

  Peter G VIP
En fin dikt som återspeglar en strävan, som kanske inte är möjlig att leva upp till hela tiden, men en god intention att ha!
2023-02-06

  Anya VIP
En text som visar på att diktarjaget är mänsklig. Ingen är perfekt. Bra skrivet.
2023-02-06

  Kajan VIP
Vi är alla mänskliga; det viktiga är att vi strävar efter att bättra oss. Händerna är en fin bild av vårat förhållningssätt .
2023-02-06

  Olof Lagerhorn VIP
Ett mycket bra förhållningssätt, att vilja
leva sitt liv med öppna händer.
2023-02-06

  Öknens Ros VIP
Det finns stunder i livet när man måste knyta nävarna i fickan.
2023-02-06

  Sparvögat VIP
Så fint att vilja leva med
öppet sinne ~ en knuten
hand bär alla ibland…


2023-02-06

  Maria Sundelin VIP
Ibland måste vi säga ifrån när någon vill trycka ner, men vi vinner med hjälp av orden
Kramar
2023-02-06

  Kungskobran VIP
Jag tar nävarna fram
när jag vill och kan
låter mig ej tryckas ner
då blir det bara fler
2023-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP