Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PROMEMORIA

Det syns mig ofta att det är nå´t tokigt
i dagens tankegångar och moral.
Det saknas till exempel samvetskval
för allt som varit rakt men vi gjort krokigt.

Å andra sidan passar väl en svordom,
om man betänker vår historia.
Den blir en svårsmält promemoria
för alla tokigheterna från fordom.

Har världen blivit bättre eller sämre
under sin tid i många tusen år?
Har människan som sådan lärt sig nå´t

och bytt sin bakre sida mot sin främre?
Det synes inte så, vad jag förstår.
Det verkar som vi ingenting förstått!


 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-02-06 12:17



Bookmark and Share


  Anya VIP
Nää man kan sannerligen vara cynisk och konstatera att mänskligheten ingenting förstått. Sorgligt! Jag tror att vi drivs av känslorna och de är desamma.
2023-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP