Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÖDA FÖRSLAG

Högst femtitusen kronor före skatt,
som medborgarens inkomstgräns  per månad
är mitt förslag. Jag väntar mig bli hånad
för detta liksom föremål för skratt.

Förutom detta föreslår jag, att
varenda myndig får en peng per månad,
femtusen spänn och gärna blir förvånad
att slippa uppå denna pröjsa skatt. 

Förslagen lyser rött, fast jag är grånad.
Idén om medborgarens lön är lånad
och har för längesedan fallit platt.

Kapitalisten har ju skott sig glatt,
när medelinkomsttagaren blir rånad.
Jag föreslår en jämlikhetsdebatt.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-02-06 17:06



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson
Vackert skrivet, vackert budskap!
Gillar särskilt
Förslagen lyser rött, fast jag är grånad

Men det finns ingen åldersgräns för förnuft!

2023-02-06

  rostspik VIP
En jämlikhetsdebatt som handlar om klass och ekonomi, och inte bara genus, vore önskvärt.

2023-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP