Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under?

Jag ser mig nu som då

som om tiden stått still

en ung flicka på knä med långa flätor framför sin säng

ber en bön med knäppta händer viskandes

"Gud som haver barnen kär, se till mig som liten är, vart jag mig i världen vänder, står min lycka i guds händer, lyckan kommer ,lyckan går, gud förbliver fader vår"

jag förstod inte allt som jag sa

och det var du som lärde mig den

du som levde för länge sedan

den gamla stammen trygg och stark

den gav mig tröst i svåra stunder

det var jag

och det var gud

och jag minns att jag hoppades så innerligt  att han lyssnade.

den gav mig tröst i svåra stunder

gjorde mig trygg att sova

under guds mantel och beskydd

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-02-06 18:15



Bookmark and Share


  Susen VIP
Fint minne om sökandet efter trygghet. Välskrivet
2023-02-08

  stormengudrun VIP
Jag läste samma, varje kväll med mamma:-) Med det tillägget att vi bad Gud välsigna vår familj med alla namn inräknade. Samt "alla de svarte barna" eftersom min faster var missionär i Afrika <3 Det kändes tryggt.
2023-02-07

  Lustverket VIP
Relaterar. Ett minne jag delar på mitt sätt.
2023-02-06

  MaLo VIP
Gamla stammen trygg och stark.
Tycker mycket om denna.
2023-02-06

  Sparvögat VIP
Så vackra ord…
2023-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP