Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2023.02.07 tisdag


Ärligt talat, vet mänskligheten vad de sysslar med.

Det är ett välkänt faktum hos alla människor, både offentligt och personligt, att ingen människa, varken offentligt eller privat personligt, någonsin vetat vad de sysslar med egentligen. Ingen vet vilka effekter av det man gör blir. Och den stora stridsfrågan i det offentliga livet är, vem ska få förtroende. Då ingen vet vilket resultat de kommer att få av vad de gör så ska ingen heller få något förtroende. Mänskligheten antar att de står inför händelseförlopp som är ogynnsamma för mänskligheten, men de har ingen aning om vilka händelseförloppen blir, de vet inte vilka effekter åtgärderna mot detta blir.

Man har ingen aning och har aldrig haft det. Det betyder att man inte kan tro på mänskligheten någon gång, någonsin. Så visdomsord, sund inställning till saker och alla andra yttringar vet man inte säkert om de fungerar eller är så. Det finns ingen att ha förtroende för.

Gud är Ingen.




Övriga genrer (Kåseri) av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-02-07 15:49



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En text i Kierkegaards anda, det må jag säga.
2023-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP