Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En kan undra om flundran är en fisk som lever i en närhet till hällen. En kan undra om en själv får mat om kvällen. Får jag närhet samt puss och kram. Eller får jag nöja mig med ett glas i ram? Kan jag sätta mig här breve? Ä de någe liv i teve?


Jag tycker det är för...





...jäligt att folk skall dö.
Å andra sidan är svenskar
ett folk och alla skall de 'den vägen vandra'.
Det som sällan dör är förstås minnet av 'forna dagar'.
Det finns så många människor att hälften kunde vara nog.

Det är förstås trist när en släkting dör,
men andra kan gärna få 'gå', bara en själv är kvar.
Tur att jag inte tog planet som störtade,
tåget som spårade ur, båten som sjönk
eller bilen som körde av vägen och som...

Jag tänkte en dag som så,
tänk bara om alla små,
fick växa upp och stora bli,
skulle de då ha min sympati?,

Än fler på klotet vi skulle vara,
ingen ung skulle till himlen fara.
Men ung i sinnet förbli en människa dock,
samlar sig även gärna till (en) flock,

lever om och lever ännu upp,
men om festen ses som en kupp?
Vart tar där alla drömmar vägen?
Några av dem gör då mig förlägen.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 50 gånger
Publicerad 2023-02-07 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP