Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Där paradoxerna blir alltmer vardagliga?! Femtionionde av Hundra i hela det fiktiva HyresHuset. Serien skrivs från högst till lägst belägna lägenhet. Ett smärre sisyfos-arbete det också?!


Hyresgäst 042 : Sisy Ju & Desto Fos

 

 

ju fler gruskorn de ihärdigt sopar upp

desto fler gruskorn fyller genast golvet

 

ju fler kakor någon stoppar undan i skafferi

desto fortare blir allihop uppslukade

 

ju färre tillfällen de smeker varandra

desto mer sällan saknar de att bli smekta

 

ju mer pengar det går åt till att leva

desto mindre blir varje öre värt

 

ju längre bort de drömmer sig att resa

desto djupare in i sina rum somnar de

 

ju oftare någon kommer fram till en lösning

desto fler problem tycks finnas som måste lösas

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-02-07 21:28



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Helt klart den bästa dikten hittills i serien. Varje rad är helt igenom genomtänkt och lyckad. Wow! Kan bli en klassiker.
2023-02-08

  Gunwale VIP
Nästan outhärdligt otillfredsställande!

2023-02-08

    prima donna
En riktigt sann betraktelse!
2023-02-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP