Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GENVÄG JESUS

Han är min genväg in till "Gud"
på tvärs mot religionens krakel,
tvärs genom fromleriets ljud
och ritualernas spektakel.

Han är min genväg, enkel, rak
från vaggans gung till äldrevården.
Den vägen gör mig stundom spak,
men den är gratis, ja, jag får den!

Hans nåd och sanning blir min stig,
"Guds" genväg, genom all förställning.
Den snitslar livets väg för mig
från födselns ljus till ålderns kvällning.

En mänskosons medmänsklighet
ger närmsta vägen till "Guds" rike.
Hans empati, humanitet
gör varje människa till like.

Den Jesus, människornas son,
blev vägen till den aldrig sedde,
min guide till "Gud", min telefon,
som genvägen till "Gud" beredde.

 

  

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-08 17:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP