Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vacker och trösterik dröm om döden

 

 

Jag satt i ett mörkt rum
där en god vän
låg tyst och stilla
i livets slutskede

plötsligt steg han upp ur sängen
log lite
och började gå mot en dörr

öppnade den och gick ut i ljuset
på den andra sidan

innan dörren stängdes
vände han sig mot mig
och vinkade




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2023-02-08 09:10



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Vacker och trösterik text, tack för att du delar med dig!
2023-02-16

  Kajan VIP
En trösterik dröm om när själen ger sig av till en annan värld. Fint att få del av.
2023-02-11

  Elinor Sörensson VIP
Fint och förtröstansfullt.
2023-02-10

  Sparvögat VIP
Så medkännande och ömt ~
ett farväl som vandrar
i ljuset…
2023-02-10

  Lehva VIP
Så finstämt om det oundvikliga.
2023-02-09

    Lena Staaf VIP
Vackert! Tänk om det vore så enkelt.
2023-02-09

  Respons VIP
En hoppfull bild av den enkla döden.
2023-02-09

  Niliboy
Å. Så rörande. Tänk en dag ska.Vi ut i ljuset!
2023-02-08

  Susen VIP
En fin ton i dikten om ett starkt ämne. Du lyckas få det att kännas hoppfullt. Tycker mycket om dina ord.
2023-02-08

  Peter G VIP
En fin och reflekterande dikt om en vacker dröm, även om ämnet är tungt, men nog hoppas man på att möta ljuset när den dagen kommer!
2023-02-08

  Olof Lagerhorn VIP
Tänkvärt och hoppfullt kring
liv och död
2023-02-08

  Feminaz
Oj vilken dröm. Du fick den kanske som en present för ditt hjärtas skull<3 Fin! Förtröstansfull!
2023-02-08

  BenGust VIP
Hur grön gräsmattan på andra sidan är lär man ju veta i sinom tid.
i alla fall finstämt avslut.
2023-02-08

  Öknens Ros VIP
Trösterikt om det ofrånkomliga, männlskans frånfälle.
2023-02-08

  MaLo VIP
Ljus och luft i dina rader.
Befrielsen och ett vackert farväl.
2023-02-08

  Blomma-Stjärna VIP
fint om döden och själen som inte kan dö
mycket vi inte vet, som vi kanhända får veta en gång - vem vet!
2023-02-08

  Kungskobran VIP
Låter betryggande.
2023-02-08

  Maria Sundelin VIP
Låter som ett bra död
Kramar
2023-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP