Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordbävning

 

 

jorden är ett farligt ställe 

i det inre en glödhet massa 

under ytan den gnäller 

skivorna är ej fasta 

 

i ständig rörelse den är 

svävande i Universum 

med en viktig atmosfär 

den är ett unikum 

 

hur hamnade människan här 

på ogästvänlig planet 

hur länge, vet ej när 

det enda vi säkert vet 

 

motsägelsefull och nyckfull 

Moder Jords vrede skoningslös 

det är ingens skull 

hennes protest gränslös 

 

ändå jorden är ett paradis 

dock inte för alla 

katastrofer är ett bevis 

 där många hus falla 

 

människoliv där krävs 

instängda under bråte

till slut de kvävs 

kommer ej till liv åter 

 

en katastrof utan dess like 

ofattbart allt lidande 

en stat, ett rike 

människors kvidande 

 

hus sägs byggda ej säkra 

av kostnadsskäl gjorda 

de kan ej försäkra 

människor trygga på jorda' 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-02-08 09:47



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
En katastrof naturligtvis men plötsligt tycks vår hjälp och våra pengar duga åt Erdogan, cyniskt värre...
2023-02-11

  Sparvögat VIP
Så väl beskrivet om
naturens uppror…
Så sorglig är tiden.
2023-02-10

    Lena Staaf VIP
Man inser människans skörhet i förhållande till naturkrafterna.
2023-02-09

  Kungskobran VIP
Jag tänker på Ukraina som beskjuts varje dag året om, husen rasar människor begravs som det vore en evigt pågående jordbävning
2023-02-08

  Susen VIP
En text som belyser att säkerheten kan naggas i kanten av kostnadsskäl
2023-02-08

  Marita Ohlquist VIP
Jag ryser när jag ser reportage om jordbävningens förödelse, hus i ruiner och dessvärre många som förlorat sina liv.
2023-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP