Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Partnerskapet mellan kropp och hjärna

Kanske jag är något homofobisk när jag reagerar på detta uttryck som jag hörde i sista delen av SvT serien din hjärna registrerat partnerskap för mina tankar till den senaste och förhoppningsvis sista kompromissen mellan homofilernas krav på ökad delaktighet i det offentliga livet i Sverige och den sista bastionen har fallit om samkönade äktenskap tillåts och präster skall få viga två mer eller mindre herrar inför altarringen i en kyrka.
Nu är ju statskyrkan avskaffad så jag har inte ett aktuellt minne av hur det går om en präst skulle vägra ett sådant par vigsel. Men som tiderna har utvecklats så är det nog inga större svårigheter att skaka fram en intresserad prästamänniska för uppgiften.
Ja ja tiderna förändras verkligen. Minns ni förresten Alan Turing? Denne person fick stor del av äran i att ha knäckt det som kallades Enigmamaskinen eller koden.
Denna bedrift som hade ett avgörande inflytande för de allierades lyckosamma krigsansträngningar utan dessa bedrifter som i stort tillskrivs Hr Turing påstår experter att kriget hade förlängts på ett närmast obeskrivligt sätt och till priset av åtskilliga människoliv men haken var att Hr Turing var homofil under en tid då en sådan läggning starkt ogillades av det officiella England och trakasserierna tog sådana uttryck att T beslöt ta sitt eget liv. Det påstås att han hade intill sig ett halvt uppätet äpple som såg oerhört likt loggan för det stora tech-bolagets logga som ni känner igen "apple" detta kanske enbart är lite väl vildvuxna fantasier men helt klart är att ordspråket otack är världens lön. Ibland undrar jag om världen verkligen är rättvis
Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2023-02-08 21:01Bookmark and Share


    ej medlem längre
En otursdrabbad man denne Turing.
2023-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP