Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Mannen dömd för ett mord som aldrig hade begåtts


Oskyldig som dömd skyldig

/Denna händelse skedde mig i verkligheten på ett ålderdomshem det var det första på dödsfall jag i faktiska verkligheten kom att hamna i./

***
Kvällspasset på hemmet ålderdomshemmet

Jag stod vid diskbänken i aftonen tanken i att gå in till ”Oskn” som en mycket fin man som hade varit inlåst i åratal på en anstalt i länet för ett mord han aldrig hade gjort.
Nu hade han hamnat på hemmet där jag arbetade.

Jag började som av en intuition att tänka över var föreståndaren befanns ifall något hade hänt. Han ”Oskn”var inte väntad in i döden av i övrigt tio äldre människor som i kvällen skulle nattas till vila.

Där jag nu stod och diskade var som att jag hade och fick föraningar av att finna just honom insomnad och död. Så konstigt!.

Nu var jag klar i köket där turen hade kommit till honom i att bäddas ner och nattas. Börjar röra mig mot hans dörr, tar i handtaget öppnar försiktigt och där jag möts av en konstig syn. Mannen satt nu hängandes och som död över fåtöljen var han död där jag smög mig fram, han var död. Smög mig ut ..och kontaktade föreståndarinnan som kom och konstaterade dödsfallet.
Läkare tillkallades.

Det var dokumenterat i journaler att mannen aldrig hade gjort något mord han, sa det i några korta meningar själv ibland när vi kunde röra i hans livsöde (just detta) om hur han blivit behandlad på helt fel grunder. Ständigt såklart kretsade hans tankar just i denna händelse beskylld för något han inte hade gjort. Mannen var väldigt sparsam i att tala om sitt ”liv” som för övrigt kopplingar till en större släkt.
Denna man hade ett fint väsen omkring sig var aldrig bitter och hatisk, en fin man som endast bara levde med vänlig aura omkring. Fy så hemskt hur en människa kan oskyldigt få lida genom sitt liv.
*Frid över mannens fina minne*.

Copyright Glitträ
Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-02-10 10:18Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Den här berör verkligen, det är så mycket som går fel i Sverige, mot enskilda i synnerhet. Fint att ta upp det på det här sättet, det ger den gamle en välbehövlig upprättelse.
2023-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP