Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årsvingar

Ispölens årsringar
sköra, lättkrossade
som osorterade minnen.

Jag klarar inte av farvälet.
Ljudet av dörren som stängs
är samma ljud
som punkten efter.
När allt som kan sägas
har frusit fast i snön.
Tystnaden i det väglösa
och riktningslösa.
Jag saknar dig.
Att du finns någonstans bredvid
spelar ingen roll.

Osorterade minnen
tunga av år
krasar under skorna
splittrade och oigenkännliga.

När våren vill visa sig igen
så kommer allt trasigt att smälta.
Alla erfarenheter och avlagringar
ska fylla mig med svävande sol
och låta mina årsvingar vecklas ut.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-02-11 07:39



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fin innehållsrik dikt med många ingångar och löftesrikt slut som värmer
2023-02-11

  Emanuel Sigridsson VIP
Återigen passerar Gabriel Marcel genom en text. Du tycks ständigt vara på väg att människogöra människan i tid och rum och i flödet faller mystiken in mellan raderna.
2023-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP