Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fläskkarréerna som rymde


Barnen kommer hit på middag idag.
Så jag har skurat golven, städat och fixat
och fått sådan behövlig hjälp med dukningen och så,
av min fina kvinna.

Så igår storhandlade jag på ICA och köpte två rejäla bitar fläskkarré.
Jag skall ju laga plommonspäckad fläskkarré med tillbehör.
Lade fram karrébitarna i köket för att putsa dom.
Då fick jag ett telefonsamtal och blev ouppmärksam en stund.
Upptäcker efter samtalet att dom har smitit,
dragit sin väg, rymt helt enkelt!

Dörren till trapphuset står på glänt och jag hör
hur det slår i dörren nere vid entrén.
Jag springer ut på balkongen,
och där springer dom ute på parkeringen,
mot Wieselgrensplatsen!

Jag slänger hastigt på mig kläderna och springer
ner för trapporna och efter karréerna.
Ner mot Wieselgrensplatsen tappade jag dom ur sikte.
Jag letade överallt men kunde inte hitta dom!

En sista chansning var att kolla på Kinakrogen.
Jag gick upp och kollade runt.
Och till min häpnad,
så satt dom där i ett hörn och drack bärs!
Jag frågade vad va fan som hände!
”Vi fick ett infall bara sade en av dom,
lite kul skall vi ha innan vi åker in i ungen!”

Jag satte mig ner med dom en stund
och vi talade om livet, evigheten och döden och så.
Och en del om kärleken.

Då bestämde jag mig för att släppa detta denna gång.
Så jag lät dom sista kvar och promenerade sakta fundersamt hem.

Så nu sitter jag här och funderar på vad jag skall bjuda på istället!




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 83 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-02-11 10:13



Bookmark and Share


  Charles Abrams
Mot Wieselgrensplatsen! hehe
2023-02-11

  Skatflickan VIP
Helt och hållet underbar din text!
Med denna historien serverad kan man nog komma undan med vilken maträtt som helst:)
2023-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP