Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


[Eget foto] Vi är en form, är en upprepning, är en särart , är ett ord, är ett språk. Vi vänder blad [ •Destination•anda•silver&guld•flöde• ]


4×haiku


ikisaki -

Bladen tappar
Vägens riktning
Vindens val



Seishin -

Tankar svävar
ängsull snuddar
bara knän



Gin to kin-

Munnen tystar
Tankens röst
Ögon talar


Furo-

Kärleken fäller
så enkelt tårar
Faller




Bunden vers (Haiku) av Skatflickan VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-02-12 11:13



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Tycker mycket om dina Haikus!
De japanska titlarna är vackra och ger en extra dimension till texterna, som är väldigt exakta i sin form, samtidigt som de är större än sina tre rader i sitt budskap.
De berör mig på olika vis när jag läser, framkallar helt olika känslor, tycker Seishin ger en varm och lätt känsla, som en vacker barndoms-sommar, Ikisaki blir existentiellt frågande , medan den avslutande Furo lämnar mig i ett vemod i tanken av kärlekens bräcklighet. Gin to kin är den som gäckar mig lite, men samtidigt väldigt vacker i sina ord!
2023-02-13

  Emanuel Sigridsson VIP
Fyra krävande haikus som hålls hårt av formen, en form som styrs upp hierarkiskt av de japanska ledorden. Härmed blir kanske tolkningen bara möjlig för de redan invigda åtminstone när det gäller inledande läsningar. Texten påkallar studier.

Men varför inte rörelsens urkraft, sinnets sensorer, blickens värde för de tre första texterna. Den avslutande texten är den som bjuder mest motstånd i läsningen. Här svävar dock den svenske Linnélärjungen Thunberg och hans resa i Japan förbi och steget mellan bad och kärlekens sorg blir inte så långt.
2023-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Skatflickan
Skatflickan VIP