Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försöker förstå

 

 

Försöker förstå hur det är
att leta efter nära och kära
i resterna av raserade hus.

Försöker förstå hur det är
att leva i krossade drömmar
omgiven av ond bråd död.

Försöker förstå hur det är
att fly till ett annat land
och hoppas att det skall bli bra.

Försöker att förstå hur det är
att hjälplös och utblottad
lägga sina liv i andras händer.

Försöker att förstå hur det är
försöker och försöker
men det är bortom min förmåga.




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 136 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-02-13 11:04



Bookmark and Share


  Stisse
Du formulerar det så väl som jag går och tänker på. Tack för dina ord.
2023-02-17

  Eva Helene VIP
Du sätter ord på allas våra känslor inför de ofattbara lidandena i världen. Tack, du formulerar det så bra!
2023-02-16

  Niliboy
Ja, det är svårt och förstå, vi är så små å hjälplösa många gånger!
2023-02-15

  Blomma-Stjärna VIP
en fin dikt
tycker om din medkänslas ord och viljan att förstå -
hur det är att
i resterna av raserade hus
omgiven av ond bråd död
hjälplös och utblottad
fly till ett annat land
och lägga sitt liv i andras händer
2023-02-14

  Peter G VIP
En så fin dikt, full av empati och ödmjukhet inför det ofattbara. Och jag kan bara hålla med dig; det är omöjligt att förstå fullt ut, men bra att ändå försöka, det ökar vår medkänsla med dom som har det svårt.
2023-02-13

  Lehva VIP
Så ödmjukt och äkta om det oerhörda.
2023-02-13

  Ninananonia VIP
Så bra beskrivet och viktigt att försöka. Det är allt man kan göra.
2023-02-13

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfullt och välskrivet om att man aldrig fullt ut kan förstå en annan människas
lidande, men att vi alltid kan visa medkänsla och försöka hjälpa.

2023-02-13

  Anya VIP
Att känna en flykting kan vara ett sätt att försöka förstå, tänker jag. Men om man riktigt förstår är svårt att veta. Tycker om frågetecknen i din text.
2023-02-13

  Sparvögat VIP
Att kunna förstå denna oerhörda tragedi,
hur nära tanken än vilar vill inte själen förstå men du tecknar medkänsla
med dina ord…
2023-02-13

  Respons VIP
Jag håller med dig. Det går att förstå på ett plan men känslomässigt är det ofattbart. Bra beskrivet.
2023-02-13

  Kajan VIP
Om vi alla åtminstone vågar försöka förstå, då har mänskligheten tagit ett jättekliv mot en bättre värld. Bra skrivet om denna process, att försöka ta till sig något av det som händer/ har hänt.
2023-02-13

  Öknens Ros VIP
Svårt till fullo förstå det oerhörda lidandet folket känner, att försöka förstå är så gott som något.
2023-02-13

  Maria Sundelin VIP
Bara att försöka är ett steg på rätt väg till en bättre insikt om hur världen fungerar
Kramar
2023-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP