Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inside i vänskapen på POETER.se


STORA och små bekymmer

Kram till dig bästa Vännen min, Eva Helene!
Har jag redan berättat dig att min lillasyster, fem år yngre än jag, född 1946, hette Helen?
Vi hittsades samman då våra föräldrar kämpade mot varandra medan vi, två små vilsna flickor byggde upp en egen fristad i "familjehelvetet" i Helsingfors.
Helen, eller Helkku som hon kallades, blev mig innerligt kär. Kan dock inte säga hur mycket hon kände av det. Tiderna på 1940- och 50 -talet var bistra, jobbiga. Och hon min kära lillasyster levde ett mycket kortare liv än jag har begåvats med.
Vår vänskap, kära Helena, här på 'poeter' har gett mig stora och vida vidder att vila i, att njuta av och att söka tröst...

Tiderna under och efter kriget var tunga. Och nu under denna pandepidemi rullar synerna från den tiden fram än en gång.
Här i denna kväll i vårt sovrum har min kära äkta hälft 'byggt upp' en TV- ateljé - underbart underhållande och givande! Just för tillfället ser jag stiliga kaktusar i oerhörda mängder, vattenfall så det sjunger om dem, osv. osv.
Ja vad allt har inte den elektroniska världen skapat oss, skänkt oss, berikat oss med!
Det allra bästa som hänt mig på min höst, livets höst är den otroligt varma, breda gemenskapen på poeter.se. Och där står, sitter, befinner du dig. kära Eva! T A C K!!!
Vi har inte möts i det riktiga livet, men har en känsla av att vi delat på sååå mycket, att det motsvarar ett flertal möten, innerliga samtal och förtoenden under ett långt liv.
Känner mig rik och lycklig. - och tänker på dig Eva! KRAM!

"Natten går tunga fjät ...."
medan du och jag 'konverserar'.
Stillheten breder ut sig
skänker ro och tröst...

Tack min poeter-vän - tack alla på poeter.se

Ha det gott i natten!

Monika Anna

 




Skapa | Skriva av Monika A Mirsch VIP
Läst 172 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2023-02-13 18:06



Bookmark and Share


  Susen VIP
Fin hyllning
2023-03-12

  aol
Så vacker hyllning kram
2023-03-11

  Solstrale VIP
Vilken fin homage till en skrivarvän det är fantastiskt med sådana möten. Jag har också sådan erfarenhet av poeter.ses medlemmar. Verkligen fint att få uppleva! Vackert skrivet!
2023-03-06

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om en varm och berikande vänskap.
2023-03-03

  Eva Helene VIP
Tack du älskade vännen Monika Anna!

Med systerkramar från Eva Helene
2023-02-15

  Cikoria Blå VIP
En vacker och kärleksfull text. Den passar bra att läsa idag den 14 februari.
2023-02-14

  Blomma-Stjärna VIP
så fint - blir varm i hjärtat av att ta del - tänk så mycket den nya teknologin och med den poeter.se har tillfört oss - livet är inte bara krig och pandemi, som tur är!
2023-02-14

  Eva Langrath VIP
Fin skrivet.
2023-02-14

  Glitträ VIP
Fint
Kramar

2023-02-14

  Maria Sundelin VIP
Fin hyllning
Kramar
2023-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP