Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild Egen


På en hästrygg

Liten och rädd på en hästrygg
en trygg röst intill
snön bäddar in kylan
en lampa tänd på det gröna husets vägg

En trähäst inbäddad i snö, utan ryttare
intill berget en kyrka
orden känns fattiga intill bilden av raserade hus
jorden vrider sig

Allt pågår samtidigt
det onda och det goda
lyckan och olyckan
nutid och dåtid
ett barn föds och ett annat dör

Varför just mitt
undrar vi som mister det barn
vi tog emot med tacksamhet

Himlen färgas i guldtoner
när dagen går mot sitt slut.

En trähäst under avskalade grenar
väntar på en ryttare

 

©Eva Hedlund fd Langrath 2023

 

 

 




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-02-14 11:25



Bookmark and Share


  Helena Leijd
vackert att ta en bild och sedan skriva till det, underbar poesi helt enkelt
2023-02-27

  Anya VIP
Fint om både det lilla och det stora som sker här och en bit bort. Din text andas lite uppgivenhet över det som sker....kanske tänker jag fel?
2023-02-16

  Niliboy
Obegrligt å sorgset, jag tänker mig en flykt på hästryggen till ett välkomnande land!
2023-02-15

  Cikoria Blå VIP
Gripande.
2023-02-15

  Emanuel Sigridsson VIP
Det som griper mig i din text är den humana tonen i tid och rum nära till sagan, jag tänker första strofen, men sagan mäktar inte, skarpeggade verkligheter tar vid, sagan tar dock slutligen åter mod till sig och vänder sig till ett hopp om rörelse framåt.

Kompositionen fungerar bra. Du tvingar läsaren att stanna upp och tänka.
2023-02-14

  Kajan VIP
Bilden av den ryttarlösa trähästen är en stark avlutande bild; den är en bild av saknad och sorg; men kanske visar den även på en möjlighet . En riktigt bra text som lyfter fram mycket av komplexiteten i vår värld.
2023-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP