Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som det är

 

 

det man sår får man skörda 

så det sägs vara 

det kan bli en tung börda 

bli en riktig mara 

 

när allting räknats in 

plus och minus vägs 

är vinsten din? 

är det som det sägs? 

 

allt det positiva 

vad är det värt? 

saligare att giva 

hålla livet kärt 

 

allt som negativt är 

sånt som skammen 

bara till besvär 

tack och amen 

 

när räkenskapen summeras 

man hoppas domen är mild 

att man vördsamt acceptera

som till människa avbild

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 74 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-02-15 10:33



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Den domedagen, den sorgen.
2023-02-20

  Solstrale VIP
Underbart skaldar om livsdevisen att göra emot andra så man vill andra ska göra emot en! Men dina ord är mycket vackert sammansatta!
2023-02-17

  Sparvögat VIP
Orden famnar hopp och förtröstan ~
som livet…
2023-02-15

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om livet och döden och en önskan att man har varit bra nog.
2023-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP