Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett liv i fängelse

 

Dagen sväljer känslan av att vara någon speciell
Trampar i nån annans fotspår från morgonen till kväll
Solen skiner utanför men här inne är det grått som berg
Jag försöker övertyga mig själv att jag har färg

Jag spelar parkcour och jag kastar mig från taken
Skjutsar mig till sjukhuset för att undersöka saken
Jag får inget svar fast jag ringer upp mig om igen
Snälla ge mig facit snart till uppgift nummer 45

Ni säger alla att Det finns inget dåligt väder
Bara man har varm chockad och regntåliga kläder
Ni kan fånga dagen och hitta vägen hem
Men den man håller fången vill alltid ut igen

Men den man håller fången vill alltid ut igen

 

Det fanns för längesedan en människa här inne
En varelse, en slags figur, en form med innehåll och klar kontur
Men allt det där är utdött som en falklandsräv, en mammut
Ge mig ett arkeologteam – Kom hit och gräv ut

Ni säger alla att Det finns inget dåligt väder
Bara man har varm chockad och regntåliga kläder
Ni kan fånga dagen och hitta vägen hem
Men den man håller fången vill alltid ut igen

Men den man håller fången vill alltid ut igen

 

 




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-02-16 17:19



Bookmark and Share


  Fröken Röd
PS.. vet inte vart frågetecknen kom ifrån. Jag har varit härifrån i 15 år och hänger inte med.
Det skulle ha varit ett hjärta iaf.
2023-02-22

  Fröken Röd
Fint om glåmigheten. Den där som ibland lägger sin vardagsfilt över allting.
Bra Daniel! ??
2023-02-22

  lodjuret/seglare VIP
Nja alltså, att 'en människa alltid vill ut igen' stämmer inte alltid. Det är nog frihet att göra litet som själv vill, som ligger där som en surdeg. Även små barn säger ju ibland 'kan sälv'. Men en del människor som vill ha mat och tak över huvudet, begår ibland handlingar som är 'uppenbara brott', för att kunna hamna i just fängsligt förvar. De är antingen 'desperata nog', 'sugna på äventyr' eller 'tror sig om att kunna 'komma undan och ta det lugnt en tid'.
2023-02-17

  Foohexa
Välkommen in i spegelsalen
Ibland hundratals vilsna versioner
Där en verklighet krigar längds felmarginalen i dom äldsta utav traditioner

Ett nyckelringsminne om hur fel du var
Finns att köpa vid expeditionen
2023-02-17

  Jeflea Norma, Diana. VIP
"Men det man håller fången vill alltid ut igen"En ballad från våra dagar,
Ett liv i själens fängelse.
Föreställ dig att Sverige är en ö av doftande vilda blommor mitt i solen med oaser av glada människor och alla andra galna människor som kämpar mot varandra för att bilda Nato-alliansen på ruinerna av en explosion som i södra Turkiet som kallas en jordbävning, för de som var där kände de inte jorden skaka.
2023-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP