Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tygellös

Hon har så mycket prilligt griller
griller som jag gillar
när hon far omkring och dillar
aldrig är hon seriös
för hon är en tös med klös
tygellös och monstruös.

Hon är ingen puritan
struntar i all slentrian
hon är tjejen hela dan
utan riktning eller plan.

Hon är ganska expressiv
intuitiv och rätt naiv
hon har fyllt sitt hela liv
med onyttiga tidsfördriv.

Men om du själv är fylld av gråt
det vill hon göra nånting åt
hon tar din hand emellanåt
och fyller den med fågellåt.





Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2023-02-16 19:24



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Vilken underbar kärleksförklaring !
2023-03-03

  Lehva VIP
Hon bara är. En förebild för mig. Och din text är både humoristisk och innehållsrik.
2023-02-22

  Anya VIP
Att ha hennes gåvor är guld värt. Jag byter gärna. En härlig, empatisk person.
2023-02-21

  Bodingen VIP
Hon verkar lärt sig ta livet med en klackspark, heders!
2023-02-20

    ej medlem längre
Härlig avslutning, att bli fylld av fågellåt.
2023-02-20

  Öknens Ros VIP
Livsglädjen sprudlar om denna spralliga tjej likt ett yrväder som virvlar omkring!
2023-02-17

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om livsglädje och omtänksamhet.
2023-02-17

    Sefarge VIP
Härlig skapelse berikande
Skrivelse- om barnet inom
en själv?"som fyllt sitt hela
liv med onyttiga tidsfördriv"
Ger mig lite Mumin-känsla?
;)
2023-02-17

  Elinor Sörensson VIP
Vilken härlig text!
Den fyller mig med fågellåt.

Skickligt skaldat.
2023-02-17

  Foohexa
.
2023-02-17

  Respons VIP
Att vara nära henne borde skapa tacksamhet och glädje. Fint rimmat!
2023-02-17

  Kungskobran VIP
Aah vilken härlig tjej i din roliga dikt
2023-02-16

  Blomma-Stjärna VIP
åh, så fin - omaka vänner kompletterar varandra!
2023-02-16

  Sparvögat VIP
I denna otämjda tös bor dock en värmande hand och fågelns
fina sång ~ vad gör då ett
vilt inre…
En fin berättelse!
2023-02-16

  Niliboy
En glad medmänniska!
2023-02-16

  Kajan VIP
Kanhända har denna "tös" hjärtat på rätta stället ? Rolig text om en modern Pippi figur, och i den sista strofen skänker den värme och ljuv musik.
2023-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP