Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Ellen.


van Gogh

konst är smärta
eller smärta är konst

en högkänsligheternas
balansgång

tills man hugger ena örat

eller skapar perfektion
med lidande och tåspets

rosa oskyldigt
märglad kropp
till Vivaldi

blir en annan

trauma efter trauma
skapar single tear amusement
med Brad Pitt

(när kommer Oscarn
egentligen?)

Grammys
och Guldbaggar
kan slänga sig i väggen

en man i guld
att hänga smycken på
är allt jag vill ha

eller?

konst-igt vore
om du inte lyssna

eller, i själva verket
är det i avsaknad av öra

som konst föds?




Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-02-17 00:26



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Oden offrade ögat för kunskap. Van gogh örat för konsten. Vad måste offras för poesi?
2023-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP