Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattskatt

Kvällen skrider
som en brud uppför altargången
skimrande av stjärndimma
stillsam som en sabbat.

Skymningen skruvar ner veken
dämpar rösten till en viskning
som hjärtats röst
som försoningens tonfall.

Jag bereder rum för längtan och dröm
för nattskatt och silkesus
för solsött och mångult.

Fördolt eller hemligt
uppenbarat eller falskt?
Vem ska öppna skrinet
vem ska försluta dörren?
Vem ska nynna melodin
som får bruden att skimra?




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-02-18 19:39



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Kvällen som brud, men vem är brudgummen? Bra fråga. Hur åstadkommer man passagen till gränslandet där skenet inte kan skiljas från substansen, där verkligt och overkligt flyter samman? Vill man ens? Vågar man nynna melodin? För skrinet öppnas inte förrän dörren är försluten.
2023-02-21

  Cikoria Blå VIP
Fin text.
2023-02-19

  SellwiN VIP
Så fint skrivet. Gillade verkligen beskrivningen "Jag bereder rum för längtan och dröm". Hoppas skrinet öppnas och drömmarna får komma ut!
2023-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP