Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prinsen av egypten


Lilla människa,
Nilen är lång.

Stora Gud, lilla Du.
Lät dig fångas,
Lät dig tas.
Lovord om himmelriket,
Och dess Oas.

Du din himmel plocka,
Likt bomull, som bär.
Ta det du kommer över,
För inget förblir.

Tillslut får du vila,
Som en den slav du var,
som plockat sin sista sten.

Tillslut kommer lugnet,
Som att du aldrig fanns.

Din frid i ruinerna, av
Den stora Gud du levt för.




Fri vers (Fri form) av SellwiN VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-02-18 21:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Någonstans här anar jag en andlig kris, en syrlig kommentar kring religioners löften, men samtidiga förtryckande natur.. eller så är jag bara ute och cyklar (men det är skönt det också..)
2023-03-25

  S.A.I. Steve Lando VIP
förunderlig magisk
2023-02-25
  > Nästa text
< Föregående

SellwiN
SellwiN VIP