Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets musik

 

 

 

Det brast en sträng
på livets instrument

kunde inte spela
levde i  sorgens tystnad

längtade livets musik

började spela       
på strängarna som är kvar

öronen vande sig långsamt
att glädjas
av musiken som är

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2023-02-20 09:56



Bookmark and Share


  Feminaz
Kloka djup blir till poesi just här!
2023-03-02

  Eva Helene VIP
Så länge som några strängar finns kvar så är det klokt att låta dessa ljuda.
Fint detta!
2023-02-27

  Ninananonia VIP
Berörande om livets musik och instrument...
2023-02-26

  MaLo VIP
Att hitta förtröstan i det svåra är dina ords melodi. Väldigt fint.
2023-02-25

  Blomma-Stjärna VIP
Musik är rörelse är liv bortom tankars tyranni -

man kan
mista ett liv
och stelna i sorg
eller se vad som är ens verklighet nu
och spela på de strängar man har kvar

Tänkvärt och trösterikt skriver du om sorg och livsmod
2023-02-22

  Peter G VIP
En fin dikt om att gå vidare, att lära sig leva med sorgen och så småningom hitta glädje i livet igen, det är inte lätt men nödvändigt. Allt har sin tid.
2023-02-21

  Anya VIP
Läser din text som att diktarjaget funnit stor acceptans efter en mycket tuff period. Att finna acceptans är en stor gåva.
2023-02-21

  Vindsvala VIP
Det är starkt att inte brytas ner av sorgen, att orka fortsätta och finna nya glädjeämnen.
2023-02-21

  Lehva VIP
Alternativet hade varit värre. Tystnad lindrar sällan. Musik kan trösta. Du gjorde ett bra val. En klok och fin text.
2023-02-20

  Niliboy
Ja du Marita jag upplever nu livets musik, särskilt med min nya katolska bibel å värmeljusen som jag tänder! Tack för uppslaget!
2023-02-20

  Respons VIP
En typisk maritaohlquistare om att möta svårigheter, sorger och hinder som går att hantera eller passera på olika sätt. Förtröstansfullt!
2023-02-20

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om hur vi kan
lyssna till och känna de toner
vi hör.
2023-02-20

  Sparvögat VIP
Att vila i nya toners musik ~
så värmande ord…
2023-02-20

  Öknens Ros VIP
Att hitta tillbaka till tonerna som ger glädje i livet är en lycka.
2023-02-20

  Lottie Ålhed VIP
Att lära sig själv att ändå fortsätta spela trots det som brustet är.
2023-02-20

  Kajan VIP
En djupare ton kan födas, som här i denna berättande bild av erfarenheternas musik.
2023-02-20

  Maria Sundelin VIP
Med tiden hittar vi nya glädjeämnen
Kramar
2023-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP