Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Valuttalsregler

Det heter evvro, stavas euro och uttalas juro.

Euron har försvagats kraftigt, säger Evvropeiska centralbanken, vars analytiker konstaterar att en juro-kritisk opinion även har seglat upp.

Ledare för äuroländerna samlades därför till ett möte i torsdags för att diskutera eventuella implikationer för é-u-ro-zonen. De vill inte ha ett Eropa där eron försvagas. För åjroländernas del är allt detta sammanfattningsvis ett stort ”oj”.

Över till vädret, som över Stockholm ovedersägligt ger ett kraftigt oveder med störtskurar och hala gångstavningar som lurar – hör bättre nästa gång. Gonatt.




Övriga genrer (Satir) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-02-20 17:37



Bookmark and Share


  MaLo VIP
Jag blir helt evvroforisk av ditt ordvrängeri! :)
2023-02-25

  Respons VIP
Lekfullt och charmigt om stavning och uttal.
2023-02-22

  Gustav Stenqvist-Walter VIP
50 coroner för din kommentar, Gun.
2023-02-20

  Gunwale VIP
Tacka vet jag kronan, den kan ju bara stavas/låta som så: kronor, kroner, crooner.
Om man söker efter ett ords uttal på nätet, ser man på ett visst ställe uttrycket ”(ordet) uttalas som det låter”… (Aha!!)
Dialekterna i radio & TV tål man väl bättre än eurokaoset!

2023-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP