Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick fukta, hand och ringla av prima donna. Lägger till 18 ord, varav tre går till Lena Söderkvist. Chan, Cikoria blå och TrollTörnTrappan står på tur sen. Dramat utspelades i min Öbergska kortlek.


Spelet i spelet (stafett)


Ruterdamhalsbandet försvann.

”Ringlade ner i urringningen!”
påstår bjällernarren med handen i rutbyxfickan.

Jag fuktar högerhandspekfingret, vänder upp …
och erbjuder damen klöverknektsövervakning.





Prosa av Gunwale VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-02-21 15:30



Bookmark and Share


    prima donna
Damer och kungar så jorden gungar! Månde en tvåmanspatiens…eller ett passionsdrama? Väl lagda ord som kort, minner om barndoms kortspel och farmor som fuskar :) tack för påminnelse!
2023-02-23

  lodjuret/seglare VIP
Läsningen minner forna dagars bridge, bara att här går fallet över ridge, troubled water wherewer I see, tänkt som fordom lagd over knee, tänk så maktens kända dubloner, fås att ljuda som ostämda saxofoner, så sjuder blodet i ådror starka, en del fötter där kan sparka...
2023-02-22

  TrollTörnTrappan VIP
Texten är totalt i min smak! Läckra ord, i synnerhet tredje radens fyrstaviga "bjällernarren" och "rutbyxfickan"!!

Kortleken blir levande i allt sitt mysterium... Kanske var förövaren barnsligt uppenbar?
2023-02-22

  Cikoria Blå VIP
Fantasifullt drama!
2023-02-21

    Lena Söderkvist VIP
Kommer att tänka på De tre musketörerna. Damen, knekten och halsbandet, du vet. Kul inslag i vilket fall som helst.
2023-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP