Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en aldrig bruten stråle


sonderade
reflekterade
utan en ingång
till det pågående

ingen av oss visste
reella vidden av
ett ögonblick
eller storheten
i det närvarande

vi stretharvade
bara på utan
att bryta fotocellen
en endast gång

kvintessensen av
det för oss fagra
det eftersträvansvärda -

men också det oåtkomliga
i en aldrig bruten stråle




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-02-22 10:42



Bookmark and Share


  Susen VIP
I all strävan framåt så lätt att missa njuta i stunden
2023-03-04

    Lena Staaf VIP
En fin dikt om tiden, nuet, det kommande som vi inte vet något om men som vi bildar oss en slags uppfattning om.
2023-02-22

  Marita Ohlquist VIP
Ibland bryts strålen och den ändrar riktning, tänker jag när jag läser din text.
2023-02-22

  Larz Gustafsson VIP
"Bryt inte ljusstrålen under färd" (Ulf Lundell)
2023-02-22
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP