Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rovdjuret


I midnattens skog.

Rivs kött från bytets bog.

Käftar sliter och drar.

Inget utom ben blir kvar.

För rovdjuret hungrar.

Ja, rovdjuret slukar.

I lyan väntar ungar.

Som diar modersmjölk.

Omgiven av tall och björk.

Hör hon korparna klaga.

De kan endast varna.

För hot och fara.

Ja, korparna vaka.

I månljusets sken.

Sittande på sin gren.

Omgiven av snö och kyla.

Hör rådjuret vargen yla.















Bunden vers (Rim) av Eros Elton VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-02-22 17:18



Bookmark and Share


  cilax VIP
bra
2023-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Eros Elton VIP