Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tyngd


Den där balken i stål
nog min tyngd tål

är en tröst
när det nattsvarta tynger mitt bröst

går under den igen och igen
den som blivit min sannaste vän

tiger tyst tiger still
väntar tåligt om jag behöver om jag vill

detta liv, mitt liv släcka
är ett ljus mitt i allt det otäcka

kanske min hjärna och ögats lins
lurar mig när jag ser sådant som inte finns

jag gråter nattens tårar i en strid ström
vill inte mera vara i denna mardröm

Den här balken av stål
nog min tyngd tål






Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-02-23 12:09



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Mörkret kan vara tungt
Och balken ger inte vika.
Då är det fint veta att
Ljuset öppnar upp och gör det lättare.
En fin rytmisk reflekterande dikt
Över livet
2023-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP