Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
något ändrat


utsikt från oljeberget



Jersualems vita skimrande tak
skymtar

av hetta dallrande luft
andas

historia och förväntan

inneslutna
vandrar vi
i dens fotspår
som har varit och
skall komma

fader

inte hindrar
några tillbommade
portar
honom

som vi längtar efter

att sätta sina fötter
igen
på detta berg


när tiden är inne




Fri vers av rebecca d
Läst 1042 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2006-08-11 16:38



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
Han kommer, han kommer..
2010-03-16

  jörgen g
Och ändå finns det så många att nå innan den dagen!!
Härlig dikt!
2010-01-12

  Maria T
Så kärleksfullt du skildrar
vandringen i Jesu fotspår
2009-06-09

  Malott
du kan din sak!
2008-03-22

  Kristina Wallbing
underbart skrivet om Honom som går genom stängda själsdörrar!
2008-03-16

  Bibbi VIP
Ja, tänk att han ska komma åter och sätta sina fötter på oljeberget.
Underbara framtid.
2008-03-04

    Aliah
En fantastisk dikt igen! Du målar verkligen med orden och har en förmåga att skapa ett band mellan det jordiska och det himmelska. Imponerande!
2007-01-22

  Mia Marcus
Åh vad glad jag blir....dina dikter är outstanding här. Tack! :-) Blessings Mía Marcus
2006-09-29

    Mejja
Han som varit och är och ska komma. Han som räddar.
Ja inga portar ska stänga ute livet - livet från Honnom.

Du blandar häri så vackert med historia och nu. Tiden är.
2006-08-16

  Bodil Sandberg VIP
Så underbart det är att läsa sån här skaldekonst kära ditte!!!
2006-08-13

    Martall
"inneslutna
vandrar vi
i dens fotspår
som har varit och
skall komma"

vackra och okomplicerade rader
med bra flyt...
2006-08-12

  DanSan
*******************************

Ja så som han älskar oss ska vi älska

varandra . . . porten inn ska vara stor

och jättebred och bakdören ska vara

tillbommad!!! I Jesu spår är det

underbart att vandra!!!

MVH Broder Dan

******************************
2006-08-11

  Åsa Gustavsson VIP
Inte hindrar några portar livet.
Dikten andas också förväntan
till skillnad från all hopplöshet
som man först ser på platsen.
Befriande.
2006-08-11
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d