Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Farmors bakade bröd

-

Ett plommon föll på mitt huvud

I skuggan av vårt träd

Frukt som faller från ovan

Är jag verkligen det värd?

Sommaren steker bredvid

Kort svalka under grenar

Gräset luktar torra strån

Parfym i ljuvlig sommar

Jordens processer

Stenrösets mystik

Traktorn såg du klara

För stunder som dessa

Med plommon och sans

Oasen på stora gärdet

Vilan finnes här

Tills kaffet är det sörpel

Med fat, sockerbit och nostalgi

Kvarteret senare växlar harven åter iväg

Bonden har ingen vila

Om ansvaret ska bäras konstant

Mot hemmet där jag är

Firar vi sedan att släkten

Tjuvsneglar på  Farmors beryktade bröd

-




Fri vers av PFJS
Läst 48 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-02-24 18:50



Bookmark and Share


  rostspik
Gillar särskilt "jordens processer" och "stenrösets mystik".
2023-02-25
  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS