Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stäng av

Stäng av de yttre systemen.

Du vet,
Är du hungrig så ät något.
Drick även om du inte behöver
Lägg dig ner.
Ta några djupa andetag
Slut ögonen.

Påbörja nedstängning av mellanregistret

Mobilen, den bränner i fickan, ta ur den
Om du behöver stänga av den så gör det
Annars låt den bara ligga bredvid
Som en otålig hundvalp
Den kommer vibrera ibland
även om du har den på totalt ljudlös
men du är så van så du vet ändå

Har du några stora todos kvar för dan?
Tvätten, disken, den där jäkla rapporten?
Acceptera att det inte är läge nu.
Du kanske löser de sen, eller så gör du det inte
Men inte nu.

Ett barn, en fru, ett djur kanske ropar
Svara inte.
Du är inte hemma just nu

Nedstängning av inre systemen, påbörjas

Vad var det du skulle klarat av här?
Hur långt tänkte du att du skulle kommit?
Varför är du inte framme än, så mycket som du kämpat?

Låt frågorna slå mot dig, som vågorna mot en strand.
Du kommer inte svara på dom nu
Du kommer inte svara på dom sen.
Låt dom sjunka ner i dig, låt dom bilda delen av stranden där du kan rita figurer
Där du kan stå med en pinne, tre år gammal och skriva ditt namn.
Låt dom sjunka undan och känn hur sanden smälter in i dina fötter
Känn pinnens bark, känn solen värma din rygg
Du är fri nu, du kan gå var du vill
Du kan också bara ligga kvar
och låta dagen va.




Fri vers (Modernistisk dikt) av aloc VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-02-25 00:44



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Att bara kunna vända saker ryggen och säga "Kom igen senare när jag har lust" är inte alla förunnat. Man måste verkligen ha kontroll. Jätteskön känsla du manar fram, önskar jag hade den.
2023-02-25
  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP