Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resan till okänt mål

 

 

var resan mödan värd

var vägen rak eller krokig

stred du med smidat svärd

när du kändes smått tokig

 

verklighetens kalla vindar

blåste snålt om din frusna kind

du forcerat ödets grindar

vilat under susande lindar

 

vinterns bistra isiga köld

som pantsar på din kropp

du fått en extra sköld

men än så länge har  du hopp

 

våren kommer med värme och sol

du har ännu en lång bit kvar på din resa

du vilar i värdshusets stol

ännu har du inte fått veta

 

vad som är resans mål

du grubblar över livet

hur mycket du tål

det känns ibland övergivet

 

när du resans mål når

kanske du en insikt får

att detta var ju givet

det var ju livet

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-02-25 11:21



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Livet - en enkelresa mot den ofrånkomliga döden.
2023-03-12

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om livsresan. Målet når man aldrig - eller alltför snart.
2023-02-26

  BenGust VIP

Hela tiden livet går
men kommer insikt
först långt fram
kanske det ebbar ut.
2023-02-26

  Kungskobran VIP
Resan kan vara själva målet.
Fint om livets resa


2023-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP