Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1 februari 2023


I det dunkla valvet väntar du på dig

En vis man ber sin vän
att söka upp en vilsen själ
i en mörk grotta för att visa
honom vägen hem tillbaka hit.

Han berättar för vännen
att han i grottan kommer hitta
en vilsen man ståendes i mörkret
sökandes efter sig själv.

Mannen beger sig ut på färden
i världen mot hålan i berget
och når till slut det dunkla valvet
som visa mannen talat om.

Väl inne i grottan
letar vännen efter mannen,
men finner ingen annan än
sig själv fumla runt i mörkret.

Han skrattar högt
när facklan slutar vackla

och springer hem
för att tala med sin vän
om vem han hittat.

I det dunkla valvet
väntar du på dig
när brasan visar
vägen hem till visa vännen.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 104 gånger
Publicerad 2023-02-25 18:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP