Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckan är ej enkel att beskriva, men lätt att Giva

Alltså det är enkelt
Att säga såhär
Lyckan finns där du är
Det tar emot mer
Av orsaker jag anar eller ser
Att på samma sätt
Säga det som inte är lätt
Att säga att lyckan inte bara finns där borta då
Lyckan finns i, och av mig likaså
Lyckan är du, är vi, är de och dem
Lyckan är ett välkomnande hem
Är leenden och tårar
Är ord som helar
Ord som sårar
Närhet så nära i stilla minnet
Det är det som kommer på riktigt
in under skinnet
Och Du
Var orsaken för lycka hos någon annan
Var den som får non av glädje att ta sig för pannan
Ge roten till skratten
Den sömnlösa natten
De stora drömmarna
Att simma tvärt mot strömmarna
Inte med något mer än du redan gör eller är
Utan just därför att det är så, sådan och den du är
Konstigt, kanske man kan tycka
Men för någon är du alltid innerlig lycka!




Bunden vers (Rim) av tomfolke
Läst 37 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-02-26 11:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tomfolke
tomfolke