Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Blommans yttre bar ett träd, för en stund

-

Blossande blommor skänkte skönhet till ett vardagligt träd

Förbigående ögon berömde ständigt hur vackert det var

Stammen tog uppmärksamheten till sig för allt som den var värd

Gav bön att blommans ytliga kraft gav sav som magiskt läkte alla sår

Nedlåtande sneglandes bort mot fattiga stammar som ej vackra blommor bar

-

Hösten gör så intåg i trädens trädgård med sin blåst och kalla vind

Löven ändrar färg och av blåsten lossnar blommorna som faller omkring

Trädets vackra blommor äts av jorden där de dog och blir till ingenting

Fattig och nedstämd vänder trädet sig mot de som inte hade någonting

-

Förvånad ser trädet att färgglada frukter hänger från starka grenar av liv

Förbigående händer varsamt de plockar och tuggar de med sötmans glada min

Fruktlös står vårt träd med nakna grenar som saknar både blommor och beröm

Den flyktiga skönhetens värme kan snabbt försvinna vid tidens nya äng

-




Fri vers av PFJS
Läst 33 gånger
Publicerad 2023-02-26 17:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS