Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den gamla gudinnan

Den gamla gudinnan
dansar naken,
naken när hon klättrar
uppför granens stam,
när hon smeker snön
till liv
så tar hon dig i hand,
och värmer dig
med kristusbrand,
men vem har sagt
ja, vem har sagt
att solen är en han?




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-02-26 23:36



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Originell och välskriven scen som
öppnar sinnet kring, "hen", som
kom att bli vår första gud.
2023-03-02

  Anya VIP
En lekfull text med fantasi. "kristusbrand" har jag aldrig hört. Intressant ord.
2023-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP