Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I livserfarenhetens galleri

 

 

Såg bara det jag ville se
skapade en vacker bild
i en gyllene ram

Såg det som det var
bilden förändrades
ramen blev svart

Båda bilderna
hänger sida vid sida
i livserfarenhetens galleri

Påminner mig om
att det är på mig det beror
vad mina ögon ser




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2023-02-27 09:56



Bookmark and Share


  Susen VIP
Så finstämt om livets galleri i svart och vitt
2023-03-04

  Lehva VIP
Jag känner stor ödmjukhet inför livserfarenheter. Din text är klok och reflekterande.
2023-03-02

  Sparvögat VIP
Så fint du famnar livet ~ det själens ögon ser…
Som minnen av det fina och dystra
livet ger…
2023-03-01

  Solweig Jansson VIP
Båda sidor av myntet lär man känna under livets gång ....

Någon klok har sagt : Gott omdöme får man av erfarenhet - erfarenhet får man av dåligt omdöme !
2023-03-01

  Blomma-Stjärna VIP
perspektiv och livserfarenhet
det är en dyrköpt skatt
man också kan hjälpa andra med

- fin dikt om hur livsbilden förändras
med erfarenhet och växande mod!
2023-02-28

  Anya VIP
En gåva många fixar, eller lär sig med åren. Själv kämpar jag på, ibland går det.
2023-02-28

  Ninananonia VIP
Så är det...Livets galleri
2023-02-28

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfulla ord om hur vi tolkar och
är med och skapar det vi ser.
2023-02-27

  Eva Helene VIP
Ja, så sant och vist detta!
2023-02-27

  Respons VIP
Bra påminnelse om att ”skönheten finns i betraktarens öga”.
2023-02-27

  Niliboy
Så är det, vi måste ondskan också ibland å sätta emot det goda! ( se)
2023-02-27

  Maria Sundelin VIP
Likt en synvilla ändras bilden när vi byter perspektiv
Kramar
2023-02-27

  BenGust VIP
Skönheten i betraktarens öga.
Och i olika tidsskeden kan
likartade upplevelser
betraktas på skilda sätt.
2023-02-27

  Öknens Ros VIP
Tänkvärda ord om livet och vad man där ser.
2023-02-27

  Lottie Ålhed VIP
Ligger mycket i det Något att tänka på verkligen.
2023-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP