Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


tillrätta


Liv i låda


I lådor ligger mitt liv
omsorgsfullt invirat
och väl nedpackat

i låda på låda
står livet staplat
i källarvalv och förråd

Pö om pö
börjar jag gräva fram
mitt gamla liv igen
och sortera in det
i min nya tillvaro

Allt passar inte in
det är out of date
föråldrat - passe'
så det ger jag bort
till secondhand

kanske kan någon annan
få glädje av mitt gamla liv

Det mesta finner sig dock
tillrätta i den nya bokhyllan
uppslagsverken
diktsamlingarna
de luggade barnböckerna

och jag känner mig
tillfreds över livet
som åter tycks
ha hittat hem





Fri vers av stormengudrun VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-02-28 21:07



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
En vardagsbild med mycket innehåll!
2023-02-28
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP