Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Dagar och gudarna

Dagar och gudarna är mina vänner,
men börjar på samma sätt vid samma tidpunkt
om dagarna, när allt har sin tid då och här.

- Sage..
Ljuset är vackert på sjön,
men horisonten har många världar.
Allt som är vi kan hända ett ansikte med historia ...
som den tycks bestå med nya rön.

Men en fön som denna utesluter än så länge en berättelse, som ännu inte finns, och som är på väg
att framställas av det sedda i form.

Dagar är tid och tiden framställer
det man ser och det man inte ser
av de fina och täta upptäckterna
från änglarnas musik

om att ära, hedra och minnas
en kust med sjörövare och berg,
samt ett rop på hjälp från en flaskpost
med alarm som gick iväg som en löpeld.

Rädda den som räddas kan
bara för att vi sitter i samma båt.
Fiskaren är inte ensam om det.

Den underrättade räddningstjänsten ryckte ut
för att rädda den sjungande fiskaren,som på bryggan ute i skäret gnolade sångerna om den svarta katten
under stegen

på bryggan
ute i skäret
hörs tonerna
gå igen
håhåjaja
inte rädd för storm
svarta katten är ingen farhåga.

Skallen på totemflaggan skrämmer varken modiga
eller enkla, eftersom stormen säkert redan bedarrat
och härdat den numera hårdhudade kontemplatören av naturens skönhet, som tidlösa pilar gömmer sig lömskt i för att plötsligt synas till.

Akhilleshälen tar som vanligt skydd i yllestrumporna, änglarnas...

Ära vara på jorden i gyllene inskrifter
över dörrkarmen nära liljornas krumbukter.










Fri vers av Ett utkast
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-02-28 21:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ett utkast