Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett sätt att styra människors åsikter värderingar och handlingar


Propaganda

De flesta tittar i sina telefoner/datorer och läser ....
Vad är lögn och vad är sanning?

Idag är det lättare att påverka sin omgivning direkt
kontakt genom media. Skrämselpropaganda, oftast
hot som är svåra att kontrollera som klimatförändringar
pandemier, krig, elförsörjning, gifter i mat, mediciner, smink

Vi har fått ett nytt yrke "influencers" som säljer varor , tjänster
genom att berätta en historia som ska manipulera till att få
besökare och tjäna pengar av godo eller ondo!

Propaganda kanaler som politiskt vill förändra ditt sätt att
se på din omvärld och få dig till att följa och anamma deras åsikter.

Vad vill de som för ut sitt budskap?
Beteendeförändring, styra dig till att förändra dina åsikter och handlingar.
Plötsligt kommer händelserna som pärlor på ett radband, och propagandan
basuneras ut i etern. Du tvingas inse att du blir allt mer begränsad!
Varför?
För ditt bästa eller sitt bästa?
Vem göder du/vi?

När förändringarna börjar tära på dina resurser fysiskt, mentalt och
känslomässigt har den kommit till det som avsetts
Underkastelse!

När de flesta har tvingats att inordna sig har propagandan uppfyllt sitt syfte!

Beteendeförändring

Lätt att säga att man ska vara källkritisk!
Även källor kan vara missvisande och direkt skadliga
beroende på vad/vem som vill sälja in sitt budskap










Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-01 09:25



Bookmark and Share


  Staffan Nilsson

"Massan" - är det du och jag?
2023-03-01

  Kungskobran VIP
Kolla alltid avsändaren innan du läser
2023-03-01

  rostspik VIP
Att källor kan vara missvisande visar just på betydelsen av källkritik.
2023-03-01
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP