Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Islossning

Du har stått stilla för länge, du vet det,
du visste det redan i höstas, men
dagarna blev kortare, nätterna längre
kylan bet sig in i dina kläder
och när världarna frös runt dig så lät
du dig frysas med dom, du lät dig
kvävas en stund, du höll andan för
du visste att ljus snart följer mörker
Du visste att din tid skulle komma.

Ingen förändring utan död, och det
är alltid mycket död om vintern,
du såg det från fönster på bussar
du såg det på instagram, i nyhetsflöden
och du viskade om det med vänner
när ni gömde er från kylan eller
vardagar ihop. Ni sa att det blir
bättre, och ni visste att det var sant
även om det just då inte kändes så.

Idag så mötte du dagen i solsken
du mötte dagen och den värmde,
du stannade till någonstans i lä
och du öppnade jackan. Du mindes
hur du tänkt att allt skulle vara nu,
var du var på väg innan kylan kom,
innan allt det där skräpet tog över
dina idag med sina tusen todos.
Det är syre i luften nu, framtiden
är ett enda litet steg härifrån och
det är nerförsbacke. Det har tagit
sin tid men nu känner du det in i
benen, du är äntligen på väg.




Bunden vers (Blankvers) av aloc VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-01 18:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Utmärkt!
Även titeln på Ted Gärdestads sista album - "Äntligen på väg".
Ett mycket hoppfullt album, även om vi med facit i handen vet hur det gick.

2023-03-01
  > Nästa text
< Föregående

aloc
aloc VIP