Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vilhelm Moberg

Jag går en promenad
det är sent på kvällen
solen har just gått ner,bilarna blivit färre.
Bruset från Stilla Havet överröstar nu trafiken
på Cleo street i Laguna Beach i Kalifornien.
Här bodde Vilhelm Moberg på sextiotalet när han
skrev färdigt Invandrarna och sin roman
“Min stund på jorden.”
Det är en melankolisk berättelse om
Svenskättlingen Arvid Carlson som
drömmer sig tillbaka till sin barndom
i Sverige som han lämnade vid tjugotvå
års ålder för ett liv i USA






Prosa av Kungskobran VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-03-01 19:56



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Säkerligen inspirerande gå lite efteråt
i en skapande människas fotspår?
En "stor" Författare som även
Förmådde engagera sig i
privata livsgärningar
till Samhället?
;)

2023-03-03

  Irene Backström
Den har jag också läst
helt annorlunda hans tidigare
Mötte honom på Odengatan i Stockholm då han signerade en bok.Han var gammal då kanske var det den boken!
2023-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP