Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gryning



Som orospiskad
och jordböjd
av malande tankar
i melankoli förtöjd

Nådens måne
solist mot mörkret,
i stjärnornas körverk.
Så morgonsolens försiktighet
genom trädens lövverk.

Som att ur djupet här nere
se ljuset skymta,
som oväntad nåd
bland trädens stammar

utan att se dess höga källa
högt över kullarna
långt bortom
bergens kammar.








Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-03-02 14:43



Bookmark and Share


  Minkki VIP
bilden av källan i höjden i stället för lägst nere på marken _gör_ dikten, för mig
2023-07-09

  Sommarnattsljus
Underbart vacker!
2023-03-18

  Susen VIP
Vackert skildrat
2023-03-04

  Lena K Nilsson VIP
En vackert klingande dikt!
2023-03-04

  Solweig Jansson VIP
Åh, så fin ! Bokmärker !
2023-03-03

  Eva Langrath VIP
Vacker dikt där jag vandrar från mörker till ljus både själsligt och i naturen.
2023-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP