Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dödsrädsla eller livslust?


Kropp och tid


Det finns inga svar i de här ådrorna

Ingen svalkande sanning gömd under lager av hud

Att leva är att brinna, vackert och skoningslöst
Snälla, låt mig brinna långsamt

Årstider föds och dör, i utdragna explosioner

En parad av färgade ögonblick

Här hörs viskningar, fulla av drömmar och sorg
Snälla, låt mig lyssna länge

En skinande värld, dränkt i blekt motljus

Endast de modiga få öppnar ögonen här

I skuggorna bor barmhärtighet och ånger

Snälla, låt mig bländas

tills mörkret faller




Fri vers (Fri form) av Eddie Sjöberg
Läst 89 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-03-02 15:37



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En text med stort anslag som har både kropp och själ. Hatten av för denna text.
2023-03-15

    ej medlem längre
"... så vi springer mellan de två solarna i vårt liv - föraningen om döden och medvetenheten om livet - och försöker undvika att fixera oss vid bara en av dem..."

Roberto Unger


2023-03-15

  Stisse
Du diktar helt fantastiskt. Ditt bildspråk är lysande. Detta är poesi med nerv och glöd.
2023-03-12

  nattversioner VIP
kort och gott skitbra!
2023-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Eddie Sjöberg
Eddie Sjöberg